Нови А.А.А лого

Нови заштитни знак сајта А.А.А ту је да обележи почетак новог доба и нове декаде у коју улази овај уметнички пројекат Ане Арп. Ауторке новог заштитног знака и визуелног идентитета су Тијана Којић и Тамара Алексић. Оне су из чисте типографије ушле у домен симбола. Тако су се додатно одметнуле од самог слова, од писма, пратећи симболику која обележава постојање сајта А.А.А као и стваралачке теме његове ауторке.

Свако стварање је и симболичко путовање. Лавиринт означава путовање, препреку и самоспознају. Све то било је полазиште при изради овог једноставног и ефектног графичког решења које у себи одражава савремене визуелне тенденције користећи се традиционалним облицима. У античким грчким декоративним елементима ауторке су препознале слово а – квадрат и круг унутар истог пута.

Досадашњи лого сајта – слово А које је нацртао Леонардо да Винчи, следећи математичка учења Луке Паћолија –  неће више бити у употреби. Из истог извора је и Метрополитен музеј користио слово М за свој заштитни знак. У почетку, то је био једноставан и елегантан начин да обележите своје интернет место и посредством таквог потписа ставите читаоцу до знања какав садржај може да очекује. После десет година ред је да сајт добије свој лого и своју визуелну препознатљивост, која је допуњена и новим изгледом самог интернет места.

Ana Arp

Ana Arp je autorka umetničkog projekta A.A.A. Jedna je od prvih u svetu koja je formu sajta počela da koristi kao mogućnost za oblikovanje sopstvenog umetničkog dela. Sadržaj na sajtu stvara autentičan jezik čiju je kombinatoriku omogućila savremena tehnologija koja iz dana u dan biva sve jači medijator između nas i umetnosti, nas i stvarnosti, menja nam život i uspostavlja nov način recepcije. Sadržaj sajta čine reči i slike koje tek zajedno, i u istom kontekstu posmatrane, nalik predmetima u kabinetu kurioziteta, tvore potpuno novu realnost, nov jezik, nov način da se stvari vide i dožive.